Ik kan met mijn sieraden iets toevoegen aan belangrijke gebeurtenissen in het leven van mensen. Dat vind ik een van de mooie kanten van mijn werk. Ik waardeer die verschillende emoties.

sluiten 20181203-_MG_8558

Hoe het begon. 

Ik was als elfjarig meisje op vakantie met mijn ouders in Zuid-Frankrijk. Op een markt kochten ze als souvenir een ring voor me. Wat was ik blij! In de auto op de terugweg naar Nederland tekende ik alleen maar ringen. Zo is mijn liefde ontstaan voor het vak van goudsmid.

Later heb ik de vakschool in Schoonhoven gevolgd. Daar leerde ik alles wat je moet weten om als goudsmid te kunnen werken. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij een goudsmid in Maastricht en een goudsmid in Antwerpen. Na mijn opleiding ben ik gaan werken bij een edelsmid.

Maar mijn uiteindelijke droom was om zelfstandig aan de slag te gaan als goudsmid. Dat is gelukt. Ik heb nu mijn eigen atelier in Eijsden waar ik sieraden mag maken.

 Emoties kunnen snel wisselen. Het ene ogenblik heb je te maken met een opgewekte klant die een sieraad wil hebben voor zijn pasgeboren kind.
En daarna komt een verdrietige klant binnen die vraagt om een sieraad ter nagedachtenis van een dierbare.

sluiten 20191104-_MG_2740